Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Százak Tanácsa

2010.05.04

 

 

Az egyesület egy, a Magyarok Világszövetségében fogant ötlet alapján 1997-ben alakult százötven civilszervezet kétezerötszáz ajánlásából a legtöbb szavazatot kapott száz személyből. Alapító-elnöke Fekete Gyula, ügyvivője Szijártó István. A soros elnökség – öt tag – évente változik.

 

 

 

 

Kép

Célja stratégiai elemzések készítése, állásfoglalások és ajánlások megfogalmazása a nemzeti sorskérdésekről. Az egységes magyar nemzet nyelvi, kulturális, történelmi értékeinek őrzésére, érdekeinek védelmezésére vállalkozik, igyekszik a nemzet lelkiismeretévé válni. Azokkal a kérdésekkel foglalkozik, melyeket tagjainak 85-90 százaléka a legfontosabbnak tart. Részt vállal az oktatás, elsősorban a felsőoktatás, a népegészségügy, a hitélet, a nemzeti és egyetemes értékeket is őrző kultúra terjesztésében is.

A Haza Embere

A Százak Tanácsa 2008-ban díjat alapított a Haza Embere néven. Annak adományozzák tagjaik közül, aki „őrzi a magyarság jó szellemét, életével, tevékenységével nemzetünk jövendőjét eredményesen szolgálja”. Első kitüntetettje 2008. december 4-én Böjte Csaba ferences szerzetes volt. A második kitüntetett Fekete Gyula lett (87. születésnapján). 2009. december 3-án Grosics Gyulát tüntették ki. Posztumusz elismerést kapott Püski Sándor és felesége, Zoltán Ilona.( Wikipédia )

 

 

Sz.I 2009.01.31-16.52
" Tisztelt Barátaim, tragikus hirtelenséggel elhúnyt barátunk, tagtársunk Győrffy László író. Nyugodjék békében! "

A Százak Tanácsa elhunyt - immár örökös tagjaiDr. Balogh János
Bartis Ferenc
Beke György
Dr. Béres József
Bessenyei Ferenc
Dr. Czine Mihály
Fekete Gyula
Győrffy László
Dr. Kanyar József
Kunszabó Ferenc
Dr. Márton János
Dr. László Gyula
Nagy Gáspár
Pongrácz Gergely
Dr. Pungor Ernő
Dr. Püski Sándor
Dr. Püski Sándorné Zoltán Ilona
Sándor András
Sánta Ferenc
Sinkovits Imre
Sütő András
Szíj Rezső
Varga Domokos
Dr. Varga Mihály

 

 

 

( százak tanácsa)